Tereni za sport

Sportski tereni u Vrnjačkoj Banji

Pored velikog broja lekovitih izvora i čistog vazduha, Vrnjačka banja svojim posetiocima nudi i brojne sportske aktivnosti.

otvoren bazen u vrnjackoj banji

U zavisnosti od perioda kada u njoj boravite, možete se opredeliti za odgovarajuću sportsku aktivnost. Iako je možda najmanje interesantna, šetanje kroz lepo uređene staze i parkove Vrnjačke banje svakako svima prija i ne zahteva nikakvu dodatnu opremu. Jedino što je potrebno, jeste dobro društvo. Mada, mnogi odnas više uživaju u samotnjačkoj šetnji, koja nam pomaže da razbistrimo misli u potpunosti. Bilo sami ili u društvu, lepo uređene banjske staze i parkovi će nam pružiti preko potreban spokoj.

U Vrnjačkoj banji postoje brojni sportski objekti, ali pre nego što kažemo par reči o njima, napominjemo da u većini banjskih hotela postoje bazeni. Neki od njih, u sklopu bazena imaju i fitness i welllness centre, u kojima možete da uživate u vežbanju i u raznim vrstama masaža.

Sportski tereni „Karović“ su jedna od atrakcija Vrnjačke banje. Svojim posetiocima nude korišćenje dva otvorenog terena, na kojima se mogu igrati tenis na šljaci i fudbal na veštačkoj travi, kao i zatvorenog terena sa veštačkom travom, namenjenog takođe za igranje malog fudbala. Ovaj sportski kompleks je udaljen nepuna 2 kilometra od centra Vrnjačke banje. Svi tereni su napravljeni po najnovijim svetskim standardima, a posetiocima su na raspolaganju i: kupatila, svlačionice i parking.

Još jedan značajan objekat u Vrnjačkoj banji je sportsko rekreacioni cetar „Raj“. U ovom centru su posetiocma na raspolaganju tri terena sa travnatom podlogom. Ovo je jedan od najstarijih sportskih objekata banje. Izgrađen je 60-ih godina prošlog veka. Sastavni deo ovog centra je i teren za odbojku na pesku.

U samom centru Vrnjačke banje nalazi se „Kocka“. Reč je o stadionu malih sportova, odnosno prostoru na kome se nalazi nekoliko terena sa sportove poput malog fudbala, rukometa i košarke, ali na otvorenom. Ovaj stadion je izgrađen malo pre sportsko rekreacionog centra „Raj“. Posetiocima su na raspolaganju u svlačionice, ali i restoran za sportiste. A imaju i mogućnost da zakupe teren u večernjim satima, jer su tereni osvetljeni odgovarajućim reflektorima.

I svakako, sportski objekat od najvećeg značaja na teritoriji Vrnjačke banje jeste sportska hala „Vlade Divac“. Nalazi se blizu autobuske stanice i zvanično je otvorna maja 2008. godine, a ime proslavljenog srskog, ali i svetskog košarkaškog asa nosi od februara 2009. godine. U njoj je moguće organizovati gotovo sve sportske događaje, poput: priprema, utakmica, treninga itd. U sklopu sportske hale se nalazi velika sala čija je površina 1 400 kvadratnih metara, teratana, mala sala za borilačke sportove, ambulanta, svlačionice. U hali postoji 1 300 mesta za sedenje.
Zanimljivo je da se u blizini sportske hale „Vlade Divac“ nalazi i muzej proslavljenog asa i kafe u kome posetioci mogu da predahnu i osveže se.

Zato, ukoliko želite da aktivno provedete odmor u najposećenijoj banji Srbije, poetite jedan od ovih objekata i uživajte.

Tereni za sport
Ocenite ovaj tekst