Merkur

Specijalna Bolnica Merkur – lečenje, prevencija, opuštanje

„Kraljica banjskog turizma Srbije“, kako je često nazivaju, može da se podiči izuzetno kvalitetnim smeštajnim kapacitetima. U Vrnjačkoj banji postoji veliki broj hotela visoke kategorizacije, ali i privatnih pansiona koji pružaju vrlo kvalitetan smeštaj.

specijalna bonica Merkur Vrnjacka Banja

Najposećenija banja u našoj zemlji raspolaže sa oko 5 000 ležajeva u hotelskom smeštaju i više od 15 000 ležajeva u ostalim tipovima smeštaja. Treba imati na umu da čak oko 10 000 ležajeva ima u privatnim pansionima Vrnjčana, od kojih mnogi nisu kategorisani.
Najznačajniji centar za lečenje u Vrnjačkoj banji je Specijalna bolnica „Merkur“. Reč je o nadaleko poznatom centru za lečenje, prevenciju i rehabilitaciju.

U sastavu ovog lečilišnog centra se nalaze svi parkovi Vrnjačke banje i čak četiri izvora mineralne vode, koji su svoju lekovitost dokazali kroz dugu tradiciju. Dva izvora su tople, a dva hladne vode. To su:
1. izvor „Topla voda“, čija je temperatura 35.3°C,
2. izvor „Jezero“, čija je temperatura 26,4 °C,
3. izvor „Snežnik“, čija je temperatura 17,4 °C i
4. izvor „Slatina“. čija je temperatura 14,3 °C.

Posetioci „Merkur“-a koji koriste ovu vodu za piće će vrlo brzo osetiti zdravstveni boljitak, jer se pomoću nje uspostavlja balans minerala u organizmu. Ako, pak žele da se kupaju u toploj mineralnoj vodi, vrlo brzo će im se poboljšati crkulacija, zahvaljujući gasu koji je sadržan u njoj.

Specijalna bolnica „Merkur“ nije namenjena samo osobama sa zdravstvenim tegobama, već i onima koji su željni odmora i bega od svakodnevnog stresa i života u gradu. Mirno okruženje hotela će umnogome doprineti bržem oporavku njegovih posetilaca.

Uz to, gostima su na raspolaganju i dodatni sadržaji, poput Aqua i Wellness centra. A u njima su bazeni sa termalnom, mineralnom vodom, fitness centar, tursko kupatilo, finska sauna i još mnogo šta. A sve u cilju da se posetilac „Merkura“ oseća što prijatnije, dok boravi u ovoj oazi mira za dušu i telo.

Smeštajni kapaciteti

Gosti se mogu smestiti u jednom od pet objekata koji su u vlasništvu Specijalne bolnice „Merkur“. A to su:
1. „Sveti Đorđe“ (objekat se nalazi u neposrednoj blizini izvora „Topla voda“, a raspolaže smeštajnim kapacitetima od ukupno 219 ležajeva),
2. „Merkur“ – stari (ovaj objekat se nalazi u parku nadomak Vrnjačke reke i raspolaže smeštajnim kapacitetima od ukupno 77 ležajeva, uz brojne dodatne sadržaje, poput: mogućnosti ishrane na bazi polupansiona ili punog pansiona, dežurne medicinske službe u objektu 00-24h i mogućnosti korišćenja Aqua centra „Waterfall“ i fitness centra „Merkur Gym“ uz doplatu),
3. „Šumadija“ – mala (na mirnoj lokaciji, a skoro u centru Vrnjačke banje, smešten je ovaj objekat, koji raspolaže sa ukupno 31 ležajem i gostima nudi mogućnosti korišćenja Aqua centra „Waterfall“ i fitness centra „Merkur Gym“ uz doplatu),
4. „Šumadija lux“ (odmah uz objekat „Šumadija“ – mala nalazi se ovaj objekat, koji je relativno skoro renoviran, tako da sada spada u kategoriju smeštaja sa tri zvezdice; raspolaže smeštajnim kapacitetima od ukupno 70 ležajeva, a sve sobe imaju kupatilo, telefonsku liniju i TV aparat, dok gosti imaju mogućnost svakodnevnog korišćenja Aqua centra „Waterfall“ i fitness centra „Merkur Gym“) i
5. „Merkur“ – novi (u samom centru grada, nalazi se ovaj sedmospratni objekat, koji ima kapacitet od ukupno 368 ležajeva, a svaka soba ima: klima uređaj, telefon, kablovsku; u sklopu ovog objekta se nalazi i: restoran, letnja bašta, mini bioskop, kongresna sala, biblioteka, aperitiv bar, Aqua centar „Waterfall“ i fitness centar „Merkur Gym“).

Merkur
5 (100%) 2 ocena s