Aktivni odmor

Aktivnosti

Jedna od sve posećenijih turističkih destinacije Srbije, iz godine u godinu je Vrnjačka banja. Iako naziv banja asocira na lečenje, ona je itekako otvorena i za razne druge aktivnosti, poput recimo sporta i zabave.

vrnjacka banja aktivnosti

Vrnjčani svojim posetiocima nude i poseban vid odmora, takozvani aktivni odmor, koji je u poslednje vreme sve moderniji. Kako su svi u trci sa vremenom, tako u ovoj prelepoj srpskoj banji, mogu pronaći delić mira i za vikend, recimo napuniti baterije za naredni period.

Sve je više sportskih klubova iz čitave zemlje, koji koriste blagodeti „kraljice među banjama“ kako bi se što bolje pripremili za nastupajuću sezonu.

Posetiocima banje su na raspolaganju brojne aktivnosti, kojima mogu da upotpune svoj odmor ukoliko žele.

Najjednostavnija aktivnost dostupna svim posetiocima banje, različitog uzrasta svakako je šetnja po prelepim banjskim parkovima. Ko želi, može da prošeta i do obližnje planine Goč i uživa u prelepoj prirodi.

Ukoliko, pak zaista želite aktivan odmor možete se odlučiti za plivanje, recimo. Mnogi objekti u Vrnjačkoj banji imaju bazene sa termalnom vodom sa banjskih izvora, u kojima možete da se opustite. Pojedini hoteli uz korišćenje bazena svojim posetiocima nude i mogućnost korišćenja fitnes centara.

U zavisnosti od toga da li ste u većem ili manjem društvu krenuli put Vrnjačke banje, svakako će zavisiti i odabir vrste sportske aktivnosti kojom želite da upotpunite vaš odmor. Ukoliko možete da oformite ekipu, predlažemo vam da iskoristite usluge zakupa nekog od sportskih terena u Vrnjačkoj banji. U sportsko rekreacionom centru „Raj“ na raspolaganju su vam čak tri travnata terena, namenjena igranju fudbala, a uz njih se nalazi i atletska staza. Na stadionu malih sportova „Kocka“ možete u večernjim časovima zakupiti teren i na njemu igrati: košarku, rukomet ili mali fudbal.

Jedna od važnijih turističkih atrakcija Vrnjačke banje je smeštena u neposrednoj blizini izvora vode „Snežnik“. Reč je o olimpijskom, otvorenom bazenu, koji je najatraktivniji turistima koji posećuju banju u toku letnjih meseci. Ukoliko, pak boravite u banji u toku zimskih meseci, možete koristiti neki zatvoreni bazen iz bogate banjske ponude.

Velika sportska takmičenja u toku letnjih meseci se održavaju na 10-ak kilometara udaljenosti od Vrnjačke banje, na mestu poznatom kao Podunavačke bare. Za one koji vole sportski ribolov, ovo mesto je idealno. Takođe, tu posetioci mogu da uživaju u igranju tenisa, recimo. A na raspolaganju su im i svi potrebni rekviziti za skakanje u vrećama, povlačenje konopca ili gađanje pikadom.

A ko god želi da se okuša u sportskom penjanju može to pokušati u Vrnjačkom parku. Tamo je, naime smeštena veštačka stena za sportsko penjanje.

U toku zimskih meseci, posetioci Vrnjačke banje željni uzbuđenja mogu da se oprobaju u skijanju na obližnjoj planini Goč, gde je moguće i noćno skijanje, jer su dve staze potpuno osvetljene. Takođe, na pomenutoj planini postoji lovište, pa ukoliko želite da se oprobate i u ovoj disciplini, možete i to.

Kao što vidite, ponuda Vrnjačke banje za aktivan odmor je izuzetno bogata. Pa, ukoliko ne možete da se odlučite, predlažemo vam da probate sve što vas zanima. To je siguran način da zaista uživate u svom odmoru.

Aktivni odmor
2.7 (53.33%) 3 ocena s