Jahanje

Turizam jahanja u Vrnjačkoj Banji

Još jedna od brojnih sportskih aktivnosti kojima Vrnjačka banja može da se podiči jeste jahanje. Naime, ovaj čini se još uvek nedovoljno razvijen sport u našoj zemlji ipak zauzima važno mesto u bogatoj turističkoj ponudi Vrnjačke banje.

jahanje

Pored jahanja, posetioci koji žele da sebi pruže užitak aktivnog odmora, mogu da iznajme neki od mnogih sportskih terena širom Banje. Moguće je da se oprobaju u igranju: tenisa, odbojke, košarke, rukometa i mnogih drugih sportova.

Ko želi, pak da zaista odmara, najbolje je da se odluči za plivanje i relaksaciju u jednom od mnogih bazena. U hotelima Vrnjačke banje postoje bazeni uz kojima je posetiocima omogućena i upotreba fitness i/ili wellness i spa centara, ukoliko se nalaze u sklopu hotela.
A kada se dobro iskupate i relaksirate, predlažemo vam da krenete u laganu šetnju uz Vrnjačku reku.

Na čuvenom šetalištu, takozvanoj Promenadi, uvek je živo i veselo. U bilo koje doba godine ili dana da naiđete, uvek ima ljudi. Zatim,tokom šetnje sledi obavezno slikanje pored obeležja Vrnjačke banje: statue vrapca, koji na glavi ima srpsku šajkaču, a na nogama opanke. Među turistima važi nepisano pravilo: „Ko se ne slika pored vrapca, kao da i nije bio u poseti Vrnjačkoj banji“. Šalu na stranu, uživaćete u šetnji banjskom Promenadom, koja vodi do još jedne atrakcije: Mosta ljubavi. A ako ste još raspoloženi, prilikom posete ovom Vrnjačkom znamenju, napišite na katanac ime vašeg dragog ili drage, zakačite katanac za ogradu mosta, a ključić bacite u reku. Tako ste se simbolično obezbedili, odnosno osigurali trajanje vaše ljubavi.

Za mališane postoje razne atrakcije u Vrnjačkoj banji. Jedna od njih je i zabavni park na banjskoj Promenadi, koji uglavnom počinje sa radom na proleće, a završava u kasnu jesen.

U zavisnosti od godišnjeg doba kada posećujete ovu banjsku lepoticu, možete zajedno sa svojom dečicom uživati u različitim aktivnostima. Zimi je to skijanje na obližnjoj planini. Na Goču je svake godine organizovana Škola skijanja, kako za mališane tako i za početnike.

A ukoliko posećujete Banju u proleće ili leto, možete uplatiti časove u Školi jahanja. U ovoj školi iskusni instruktori podučavaju ovoj prelepoj veštini kako decu, tako i odrasle.

Ponudu o mestu održavanja treninga, najbolje je da potražite u kancelariji Turističke organizacije Vrnjačka banja ili da se raspitate u pansionu „Vuk“, koji je smešten gotovo u centru Vrnjačke banje, na svega dvestotinak metara od glavnog banjskog parka. Ljubazno osoblje ovog pansiona će vas svakako informisati o uslugama koje oni nude svojim posetiocima. Neke od njih, pored Škole jahanja za decu i odrasle su i: organizacija izleta, splavarenje i slično. A ukoliko se i ne odlučite da upišete Školu jahanju, u pansionu „Vuk“ možete da uživate u lepoti njihove ergele, u kojoj se nalaze rasni konji,koji su vlasništvo pansiona. Takođe, vlasnici ovog pansiona svim posetiocima pružaju mogućnost da upoznaju Vrnjačku banju i njene znamenitosti vozeći se fijakerom, jer se u njihovom vlasništvu nalazi čak pet fijakera.

Za šta god od pomenutog da se odlučite, verujemo da se nećete pokajati. Upravo zbog toga što svaka od opisanih aktivnosti ima svojih čari.

Jahanje
4.3 (86.67%) 3 ocena s