Večeras u Vrnjačkoj Banji počinje Festival filmskog scenarija

slika ffs otvaranje

Svečanom ceremonijom otvaranja večeras na Letnjoj pozornici počinje 37. Festival filmskog scenarija. Festival će otvoriti Ministar kulture u Vladi RS u 20,30.
Nakon svečanog otvaranja prvi film koji će biti prikazan je film „Odumiranje“
Uloge tumače Branislav Trifunović, Boris Isaković, Dara Džokić, Jasna Đuričić, Milica Janevska, Emir Hadžihafizbegović .

Posle nekoliko mučnih godina života u Beogradu, Janko se vraća u svoje zabiti, ljudima opustelo, planinsko selo sa namerom da proda zemlju i ode u Švajcarsku, verujući da će se tako izbaviti nevolja i konačno izboriti za svoje mesto pod suncem.
Njegova usamljena majka Milica koja već dugo živi u nadi da će se Janko vratiti, dovesti ženu i osnovati porodicu, ne samo da će se njegovoj nameri usprotiviti, nego će i učiniti sve da njen sin od te namere odustane.
Pomaže joj Strahinja, zanesenjak, ali i čovek prepun snage i volje za životom, koji je posle tragične smrti sina zatvorio seosku kafanu, čija se ćerka od tada propila, a žena, kao po kazni, prestala da govori.
I pored toga što će Milica, snagom majčinske ljubavi, ubeđivati Janka da ostane i pokuša da živi na svojoj zemlji i od svoje zemlje, i pored Strahinjine ponude da zajedno otvore kafanu a zaradu podele, Janko neće odustati od svog plana.
Spreman je da učini sve – čak i da proda očev grob.
Drugi večerašnji film je film „Falsifikator“.
Radnja ove komedije odvija se krajem 60-ih godina 20. veka. Glavni junak Anđelko, direktor osnovne škole u malom mestu u Bosanskoj Krajini, vodi skroman i naoko skladan porodični život, cenjen od sugrađana i voljen od prijatelja. Anđelko, međutim, ima jednu krupnu manu: falsifikuje školske diplome, i to čini godinama i neštedimice. Bez ikakve nadoknade, iz čistog čovekoljublja i naivnog uverenja da se radi o gestu dobročinstva kojim utire put nečijoj sreći i blagostanju.
Cena ulaznice za oba filma iznosi 150 dinara.

O Festivaku Fillmskog Scenarija u Vrnjačkoj Banji, detaljnije pogledaje na ovom linku.

Večeras u Vrnjačkoj Banji počinje Festival filmskog scenarija
Ocenite ovaj tekst