Počeo CEDEF u Vrnjačkoj Banji

minsitarka u v.banji

Četvrti CEDEF međunarodni energetski forum pod nazivom „Voda-energija-efikasnost i održivost u Jugoistočnoj Evopi“, danas je otvoren u Vrnjačkoj Banji. Cilj CEDEF-a, međunarodnog foruma, je da ukaže na značaj ključnih tema u domenu odgovornog upravljanja vodom u zemlji, regionu, ali i na globalnom nivou, jer je odlukom Ujedinjenih nacija 2013. godina proglašena „Godinom saradnje u oblasti voda“.
Na forumu je bilo reči o upotrebi vode kao izvora energije i primeni inovativnih tehnologija koje omogućavaju snabdevanje, prečišćavanje i visok nivo efikasnosti u korišćenju vode.Pošto se prosečna godišnja stopa rasta tražnje za energijom u našem regionu procenjuje na 2,3%, što je duplo više u odnosu na prethodnu deceniju, to je potreba za iskorišćavanjem vodnog potencijala za proizvodnju energije veća nego ikada, ističe se u saopštenju.

v.banja
Skupu prisustvuje više od 400 predstavnika ministarstava, državnih agencija, lokalne samouprave, nosilaca projekata, investitora, ambasada, industrije, banaka, komora, ekspertsko-razvojnih organizacija i međunarodnih i nacionalnih medija.CEDEF je vodeća ekspertska organizacija na polju energetske efikasnosti i zelene energije u Srbiji, a skup se održava pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine i Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine.Forum je, otvorila ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović.Pored nje na skupu je govorio i ministar energetike, industrije i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević kao i mnogi drugi stručnjaci.

Počeo CEDEF u Vrnjačkoj Banji
Ocenite ovaj tekst