Doček Srpske Nove godine u Vrnjačkoj Banji

srpska-nova-godina-u-vrnjackoj-banji

Proslava Pravoslavne Nove godine u Vrnjačkoj Banji

Vrnjačka Promenada, poznata po mnogobrojnim manifestacijama i dobrom provodu, 13. januara odisaće duhom srpske tradicije, kulture i običaja. Povodom proslave Pravoslavne Nove godine, u organizaciji Ribolovačkog udruženja “Moravac” i Turističke organizacije opštine Vrnjačka Banja, održava se 23. po redu ribolovačka zabava ” Riblja čorba za sve”. Pokrovitelj manifestacije je Skupština opštine Vrnjačka Banja.

Prednovogodišnje zagrevanje počinje u 11.00 časova na platou ispred hotela “Zvezda” u Vrnjačkoj Banji i trajaće sve do 15.00 časova.

Svim posetiocima manifestacije biće služeni riblji specijaliteti, kuvana rakija, a kao poseban specijalitet najavljena je čorba od fazana. Prisutni će imati priliku da uživaju u srpskoj tradicionalnoj narodnoj muzici u izvođenju orkestra, izvornih grupa pevača, kao i u izvođenju kulturno-umetničkih društava, za šta su zaduženi КUD “ Vrnjački vez” i njihovi prijatelji iz Topole, Trstenika, Podunavaca i Gračaca.

„U večernjim satima ugostitelji Vrnjačke Banje pobrinuće se za dobar provod u prijatim ambijentima i veseloj atmosferi vrnjačkih kafića i restorana, a ljubitelji dobrih žurki Pravoslavnu novu godinu dočekaće uz Lexington Band u vrnjačkoj diskoteci Podrum“, navodi PR Turističke organizacije opštine Vrnjačka Banja Jelena Zrnzević.

Doček Srpske Nove godine u Vrnjačkoj Banji
3.8 (76%) 5 ocena s